Zöldséges halleves recept
A Zöldséges halleves hozzávalói:1 kg ponty,
1 kg hal,
1 szelet zeller,
1 fehérrépa,
1 sárgarépa,
pirospaprika,
só,
2 paradicsom,
2 zöldpaprika,
2 vöröshagyma.
A Zöldséges halleves elkészítési módja:
A halakat megtisztítjuk, a pontyról éles késsel a gerinc mentén lefejtjük a halhúst. A filéket beirdaljuk, kisebb szeletekre vágjuk és besózzuk. Az apró halakat a ponty fejével, farkával és gerinccsontjaival együtt leveses fazékba tesszük. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a zöldpaprikát meg a paradicsomot. Megsózzuk, és bőven megszórjuk pirospaprikával. Felöntjük vízzel, és addig főzzük, amíg a halhús teljesen szétfő. Közben megtisztítjuk és karcsú szeletekre vágjuk a sárgarépát, a fehérrépát meg a zellert. Az alaplevet leszűrjük, beletesszük a zöldségeket, és félpuhára pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a besózott halszeleteket, szükség szerint sóval és pirospaprikával utána ízesítjük, végül a levest további 10 perc alatt készre főzzük.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2009. júl. 25. 06:40
A zöldséges halleves elkészítési módja és hozzávalói.