Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Malacleves kukoricagombóccal recept

Malacleves kukoricagombóccal recept

A Malacleves kukoricagombóccal hozzávalói:
4 szelet bőrös malackaraj,
1 csokor petrezselyem zöld,
kömény,
egész bors,
só,
5 dkg zsír,
2 dkg kukoricadara,
1 db tojás,
10 dkg finomliszt,
3 gerezd fokhagyma,
1 fej vöröshagyma,
1 csomag leveszöldség.


A Malacleves kukoricagombóccal elkészítési módja:
A bőrös malachúst egy nagyobb fazékban, kb. 3 liter hideg vízben feltesszük főni. Amikor felforrt, leszedjük a habját, és beletesszük a megtisztított, feldarabolt zöldségeket (zellert, sárgarépát, petrezselyemgyökeret, karalábét, gombát, karfiolt, egy szelet kelkáposztát stb.), az egészben hagyott vöröshagymát és a fokhagymát. Sóval, szemes borssal, egész köménnyel ízesítjük, nagyon lassú tűzön kb. 3 óráig főzzük, majd az elkészült levest leszűrjük, a húst melegen tartjuk. A kukoricagombócot a daragaluskához hasonlóan készítjük el. A tojást alaposan kikeverjük a zsírral, a kukoricadarával meg a liszttel. Egy csipet sóval ízesítjük, és félórát hagyjuk állni. Ezután két kanál segítségével kis gombócokat formázunk a masszából, majd bő, sós vízben kifőzzük. A malaclevesbe visszatesszük a hússzeleteket, meghintjük apróra vágott petrezselyem zöldjével, végül a kukoricagombócokkal bélelve, forrón kínáljuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A malacleves kukoricagombóccal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook