Babos orjaleves recept
A Babos orjaleves hozzávalói:1 csokor petrezselyem zöld,
1 szál zellerlevél,
1 evőkanál finomliszt,
1 evőkanál zsír,
2 db fehérrépa,
1 db sárgarépa,
1 mokkáskanál pirospaprika,
3 gerezd fokhagyma,
2 db vöröshagyma,
50 dkg szárazbab,
1 kg füstölt orjacsont,
só,
csipetke.
A Babos orjaleves elkészítési módja:
A füstölt orját megmossuk, ízlés szerint – hogy veszítsen a füstölt-sós ízéből – még forrásban lévő vízben is átmossuk. A szárazbabot és a füstölt húsos csontot előző este együtt beáztatjuk. A sárgarépát és a gyökeret megtisztítjuk, megmossuk, az egyik fej hagymát apróra vágjuk. A babot és az orjacsontot a hasábokra vágott zöldségekkel, a zeller zöldjével, a finomra vágott fokhagymával és vöröshagymával, sóval ízesítve puhára főzzük. Egy kevés zsiradékon a maradék vöröshagymával, liszttel, zsírral, fűszerpaprikával rántást készítünk, a levest besűrítjük, és jól kiforraljuk. Végül belerakjuk a külön elkészített csipetkét, és meghintjük finomra vágott petrezselyem zöldjével.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2009. júl. 21. 23:10
A babos orjaleves elkészítési módja és hozzávalói.