Kínai tésztasaláta recept
35 perc
A Kínai tésztasaláta hozzávalói:
30 dkg kínai tészta
6 evőkanál olaj
30 dkg kínai kel
3 sárgarépa
10 dkg cukorborsó
15 dkg szójacsíra
3 tojás
1 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál petrezselyem (apróra vágott)
1 evőkanál zellerlevél
1 hegyes paprika (piros színű)
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál ecet
őrölt bors
só
A Kínai tésztasaláta elkészítési módja:
A tésztát sós vízben kifőzzük. Salátástálba tesszük, és 1 evőkanál olajjal összekeverjük. A kelt hosszú, vékony szeletekre vágjuk. A sárgarépát felkarikázzuk. A cukorborsót és a répát külön-külön sós vízben roppanós puhára főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük. A szójacsírát és a kelt 1 percig főzzük. A tojásokat a zöldfűszerekkel, sóval és borssal felverjük. 2 evőkanál olajban omlettet sütünk belőle. A paprikát vékony karikákra vágjuk. A szószhoz a maradék olajat, a zúzott fokhagymát, az ecetet, a szójaszószt kevés sóval és borssal összekeverjük. Az omlettet csíkokra vágjuk, a szósszal és a paprikával együtt a tésztához adjuk.
Metélttésztával is készíthetjük, de kínai tésztával sokkal finomabb ("ázsiai" boltokban kapható).
Ehhez a recepthez és más hideg ételekhez a tojással készült kínai tésztát használjuk, ha meleg ételt (levest stb.) készítünk, az üvegtészta (rizstészta) a jobb.
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: mano244, 2007. jan. 23. 14:29
A kínai tésztasaláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.