Tavaszi leves fehér spárgával recept
A Tavaszi leves fehér spárgával hozzávalói:250 g fehér spárga
150 g cukorborsó
1 karalábé
1 sárgarépa
3 fej hagyma
2 evőkanál búzacsíra-olaj
1 l zöldségleves
50 g reszelt parmezán sajt
só
frissen őrölt bors
2 evőkanál pesto szósz
bazsalikom
A Tavaszi leves fehér spárgával elkészítési módja:
Mosd meg a spárgát, hámozd meg, vágd le a végeit, majd szeleteld átlósan kb. 3 centis darabokra. Ezt követően mosd és tisztítsd meg a cukorborsót és a karalábét. Ezt utóbbit vágd csíkokra. Tisztítsd meg a sárgarépát és azt is vágd átlósan vékony szeletekre. A hagymát aprítsd fel. Forrósítsd fel az olajat egy fazékban, és pirítsd benne üvegesre a hagymát. Tedd bele az előkészített zöldséget, és forgasd át az olajon. Utána öntsd fel a levessel, majd lefedve forrald 10 percig. Ezután keverd bele a pestót, majd ízesítsd sóval és borssal. Parmezánnal és bazsalikommal megszórva tálald.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2009. máj. 2. 23:06
A tavaszi leves fehér spárgával elkészítési módja és hozzávalói.