Tuttifrutti torta recept
A Tuttifrutti torta hozzávalói:Hozzávalók 12 szelethez:
45 dkg sárgabarack (befőtt),
egy banán,
két karika ananász,
2 dl édes fehérbor,
két evőkanál méz,
három tojás,
10 dkg liszt,
5 dkg kókuszreszelék,
10 dkg cukor,
10 dkg vaj,
egy tasak szárított élesztőpor,
egy teáskanál gyömbérpor,
porcukor a szóráshoz
A Tuttifrutti torta elkészítési módja:
A lecsepegtetett barackot és a többi gyümölcsöt vágjuk apróra, locsoljuk meg a borral meg a mézzel, hagyjuk állni egy kicsit. A tojások sárgáját keverjük ki a cukorral, majd adjuk hozzá a puha vajat, a lisztet, a kókuszreszeléket, jól dolgozzuk össze. Külön tálkában keverjük össze az élesztőport, a vaníliás cukrot és gyömbérport. A tojásfehérjét verjük kemény habbá. Előbb az élesztős keveréket, majd a gyümölcsöket, végül óvatosan a tojáshabot is keverjük a lisztes masszába. A folyékony masszát öntsük kivajazott-lisztezett lapos tortaformába (24 cm átmérőjű legyen). 180 C-fokra előmelegített sütőben süssük 35 percig (tűpróba!). A kész torát a formában hagyjuk kihűlni, és porcukorral megszórva tálaljuk. Ízlés szerint néhány szem friss gyümölccsel is díszíthetjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2009. máj. 1. 23:03
A tuttifrutti torta elkészítési módja és hozzávalói.