Erdei szelet recept
60 perc
Az Erdei szelet hozzávalói:
Tészta: -30 dkg liszt
- 7 dkg zsír
-20 dkg porcukor
- 1 db tojás
- 1 dl tej
- 1 cs/20g szalagáré
Krém: - 4 dl tej
- 2 ek liszt
- 1 cs van.cukor
-20 dkg vaj
-20 dkg porcukor
Az Erdei szelet elkészítési módja:
Tészta: - Az anyagokat összegyúrjuk és papirozott tepsiháton 3 világos lapot sütünk belőle. Krém: - A tejet lisztet és van.cukrot összefőzzük. - A vajat és pocukrot kihabosítjuk. - Ha kihült az alapkrém a kihabosított vajjal jól összedolgozzuk. - Ha a lapok kihültek ovatosan beletöltjük,vigyázva,hogy a lapok el ne törjenek. - Folpackkal jól becsomagoljuk és hűtőben 24 órát pihentetjük,addigra megpuhul. - Kis téglalapokra vágjuk. - Porcukrozva tálaljuk:
A lapokat megbarnítani nem szabad mert keserű lesz!
Bármilyen lisztet használhatunk.
Liszt érzékenyek glutén mentes porból is készíthetik/kipróbáltam,úgy is nagyon finom/.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Encsy75, 2009. máj. 1. 09:29
Az erdei szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.