Repülőkrémes recept
A Repülőkrémes hozzávalói:Tészta: 35-40 dkg liszt
7 dkg vaj
1 dkg szalagáré
1 tojás
2 evőkanál porcukor
kevés tej
Krém: 25 dkg vaj v. margarin
20 dkg cukor
1 vaníliás cukor
4 dl tej
5 evőkanál liszt
A Repülőkrémes elkészítési módja:
A tésztához való anyagokat összegyúrjuk. 3 egyforma lapot sütünk, úgy hogy a tesit megfordítjuk (alja lesz felül). Krémhez: A 4 dl tejet, az 5 evőkanál liszttel csomómentesen sűrűre főzzük, és hagyjuk kihűlni. Addig a margarint, a cukrot és a vaníliás cukrot jól összekeverjük. Majd a kihűlt lisztes masszát, és a vajas krémet összekeverjük. Ezt kétfelé osztjuk, majd az egyikbe kavarunk 1 evőkanál kakaóport. Alulra egy tészta, majd a fehér krém. Aztán megint tészta, és a barna krém , és megint tészta. Tetejére esetleg porcukor, de nem szükséges.
Mivel szalagárés a tésztalap, első nap elég kemény, és törik! Célszerű a fogyasztás előtti nap megcsinálni, letakarni, és hagyni! Másnapra puha lesz, vágható, és nem törik!
Nagyon finom!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Orsóka23, 2008. dec. 19. 10:14
A repülőkrémes elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.