Mézeskalács függelék recept
A Mézeskalács függelék hozzávalói:200g vaj
500g méz
250g porcukor
10g mézeskalács fűszerkeverék
1000g liszt
20g sütőpor
40g tojássárga
A Mézeskalács függelék elkészítési módja:
A vajat, a mézet, a porcukrot és a mézeskalács fűszerkeveréket álandó keverés mellett hevítjük addig, amíg a cukor el nem olvad. A lisztet, a sütőport összekeverjük, ráöntjük a mézes keveréket + a tojást, és összegyúrjuk. Hűtöben pihentetjük. 5mm vastagra kinyújtjuk, és 170°C-on sütjük.
Kevesebb mennyiséggel csináljuk, mert ez elég sok függelékre jön ki!:)
Nekem ez vált be a legjobban, nagyon finom, és napok múlva is puha marad.
Ha kiszáradna, akkor tegyük egy lezárható edénybe és tegyünk mellé egy fél almát.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 50bcf39cb3, 2008. dec. 18. 19:23
A mézeskalács függelék elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.