Epres joghurttorta recept


4 pohár natúr joghurt (560g)
3 ek. édesítő
30dkg eper
1 zacskó zselatin
2dl tejszín
Az Epres joghurttorta elkészítési módja:
A joghurtot, az édesítőt és a zselatint egy lábasban összekevertem, és kevergetve felmelegítettem. Jó meleg legyen, de nem szabad felforralni. Hűlni hagyom, addig felverem a tejszínt. A gyümölcsöt apró darabokra vágom, majd beleteszem a tejszínhabba. Kuglófformába öntöttem, és a hűtőbe tettem éjszakára. Két, három óra alatt megszilárdul, de jobb tovább benthagyni a biztonság kedvéért.
Lehet mirelit gyümölcsből is csinálni, de akkor mikróba kicsit melegítsük meg a gyümölcsöt.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 50bcf39cb3, 2008. aug. 11. 12:30
Az epres joghurttorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.