Karfiolfasírt recept
60 perc
Kalóriaszegény
Zsírszegény
492 kcal
1kg karfiol
2db tojás
só
bors
majoranna
(1-2ek zsemlemorzsa)
pici olaj a sütéshez
A Karfiolfasírt elkészítési módja:
A karfiolt rózsáira szedem, és sós vízben megfőzöm. Leszűröm, és villával szétnyomkodom a főtt karfiolt, ízesítem, hozzáadom a tojásokat. A zsemlemorzsa azért kell, hogyha nagyon híg a massza, akkor ez megköti a nedvességet. Teflonos serpenyőt kevés olajjal kikenek és evőkanállal kicsi halmokat teszek bele, majd ellapítom. Mikor mind a két fele szép piros, akkor kész!:)
Fogyókúrához nagyon jó, mert a karfiol telít, és kevés a kalória benne.
A kalóriatartalom az egészre vonatkozik, nem adagokra, és zsemlemorzsával van számolva...!:)
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: 50bcf39cb3, 2009. ápr. 14. 10:39
A karfiolfasírt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.