Bugaci húsos palacsinta recept
A Bugaci húsos palacsinta hozzávalói:sós palacsinták
A húsos töltelékhez:
1 nagy fej vöröshagyma, 1/2 kg darált hús, 1-2 ek. zsiradék, só, bors, majoranna, pici mustár
bundázáshoz, sütéshez: liszt, tojás, zsemlemorzsa, ola,
A Bugaci húsos palacsinta elkészítési módja:
A zsiradékon megfonnysztott vöröshagymára dobjuk a darált húst, fehéredésig kevergetve piritjuk, fuszerezzük és lefedve pár percig pároljuk, ha kell kis vizet öntünk rá.A sós palacsintákat ezzel a masszával betöltjük, és mint a töltött káposztánál a káposzta levelet, felcsavarjuk. Hagyományos módon bundázzuk és kisütjük. Tartármártást adok hozzá.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: Rekus, 2006. jún. 2. 10:13
A bugaci húsos palacsinta elkészítési módja és hozzávalói.