Görög bifsztek recept

50 dkg marhahús
1 tejben megáztatott zsemle
3 kis fej vöröshagyma
1 kisebb ecetes uborka
1 nyers tojás
csipetnyi majoránna
liszt
só
törött feketebors
zsiradék a kisütéshez
egy-egy tükörtojás személyenként
A Görög bifsztek elkészítési módja:
A marhahúst átdaráljuk, összegyúrjuk a tejben megáztatott, összemorzsolt zsemlével, az apróra vágott vöröshagymával és az ugyancsak megvagdalt ecetes uborkával. Belekeverünk 1 nyers tojást, sóval, majoránnával és kevés törött borssal ízesítjük. Ebből a masszából bifsztek vastagságú szeleteket formálunk, megmártjuk lisztben, és kevés zsíron, hirtelen tűzön szép pirosra sütjük. Forró tálra szedjük, és a tetejére zsiradékban pirított hagymakarikákat hintünk, vagy a húsokra egy-egy tükörtojást teszünk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Dizzz, 2008. ápr. 13. 09:18
A görög bifsztek elkészítési módja és hozzávalói.