Magyaros gersli recept
A Magyaros gersli hozzávalói:10 dkg árpagyöngy
2 ek. olívaolaj
1 vöröshagyma
1 púpozott ek. pirospaprika
paradicsom
zöldpaprika
1 gerezd fokhagyma
1/2 l húsleves
só, bors
A Magyaros gersli elkészítési módja:
A gerslit alaposan átöblítjük. A hagymát finomra aprítjuk és az olajon, közepes lángon puhára pároljuk. Hozzáadjuk a gerslit, megkeverjük, úgy, hogy a szemeket egyenletesen bevonja a zsiradék. Félrehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a pirospaprikát. Felöntjük a húsleves felével, beletesszük a paradicsomot, paprikát, fokhagymát, lefedjük, és alacsony lángon, 25 percig főzzük, néha megkeverjük. Ezután hozzáadjuk a húsleves másik felét, majd fedő alatt további 15 percig főzzük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Limmortalite, 2008. ápr. 12. 14:18
A magyaros gersli elkészítési módja és hozzávalói.