Busavagdalt recept
30 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
371 kcal
12 gramm
60 dkg busafilé
5 dkg vöröshagyma
1 cs. petrezelyem
2 ek. étolaj(vagy olívaolaj)
2 db tojás
6 dkg zsemlemorzs
izlés szerint: só,
bors,
pirospaprika.
Olaj a sütéshez.
bors,
A Busavagdalt elkészítési módja:
A kifilézett busát apró lyukú tárcsán kétszer ledaráljuk. A megtisztított hagymát és a petrezselymet finomra vágjuk, és kevés olajon megpároljuk. A tojásokat 2-3 evőkanál morzsával, borssal, sóval együtt a halhoz adjuk.Pirospaprikával szinesítjük. A masszából pogácsákat formázunk, a maradék morzsába forgatjuk és olajon ropogósra sütjük.
Az olaj jó forró legyen a sütésnél! Könnyen átsül.
Főzelékekhez, burgonyapüréhez, franciasalátához nagyon finom!
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: lányom, 2007. szept. 27. 15:23
A busavagdalt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.