Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Hússal töltött alma recept

Hússal töltött alma recept

Elkészítési idő 20 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

Kalória 173 kcal
Szénhidráttartalom 14 gramm

A Hússal töltött alma hozzávalói:
25 dkg sertéshús
1 dl tej
1,5 dkg liszt
60 dkg alma (kb. 4 db)
citromlé



A Hússal töltött alma elkészítési módja:
A főtt vagy sült húst finomra vágjuk. Ezután a tejjel, liszttel besamelt készítünk és összekevejük a vagdalthússal. Az almát meghámozzuk, közepüket kivágjuk és néháy percig citromos vízbe tesszük. Közben a kivájt részeket is apróra összevágjuk és eldolgozzuk az elkészített húspéppel.Az almákat megtöltjük a húsos keverékkel, kikent hőálló tálba tesszük és előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük. Készíthetjük maradék sült, vagy főtt húsból is.

Bátran lehetízesíteni a sült húst. Ha maradék főtt húsból készítjük ajánlatos fűszerkeverékkel meghinteni.


Kategória: Húsételek receptjei


A hússal töltött alma elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook