Hússal töltött alma recept
20 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
173 kcal
14 gramm
25 dkg sertéshús
1 dl tej
1,5 dkg liszt
60 dkg alma (kb. 4 db)
citromlé
só
A Hússal töltött alma elkészítési módja:
A főtt vagy sült húst finomra vágjuk. Ezután a tejjel, liszttel besamelt készítünk és összekevejük a vagdalthússal. Az almát meghámozzuk, közepüket kivágjuk és néháy percig citromos vízbe tesszük. Közben a kivájt részeket is apróra összevágjuk és eldolgozzuk az elkészített húspéppel.Az almákat megtöltjük a húsos keverékkel, kikent hőálló tálba tesszük és előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük. Készíthetjük maradék sült, vagy főtt húsból is.
Bátran lehetízesíteni a sült húst. Ha maradék főtt húsból készítjük ajánlatos fűszerkeverékkel meghinteni.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: lányom, 2007. szept. 26. 23:26
A hússal töltött alma elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.