Zöldfűszeres sajtfalatkák 2. recept
30 perc
A Zöldfűszeres sajtfalatkák 2. hozzávalói:
4 főnek kb:
10 dkg gouda sajt
10 dkg edami sajt
10 dkg ementáli sajt
2 tojás
zsemlemorza
Olíva olaj ( napraforgó olajjal hellyettesíthető)
1 üveg delikát szósz (TESCO-ban, METRO-ban pl. kapható)
A Zöldfűszeres sajtfalatkák 2. elkészítési módja:
2 tojást szétválasztunk és a fehérjébe belereszeljük a 3 -féle sajtot. Apróra vágott friss zöldfűszerekkel ízesítjük,sót azonban nem kell adni hozzá! A masszát összekeverjük. A sajt mennyisége akkor megfelelő,ha szépen formálható masszát kapunk. A masszából kis golyókat, ill. fasírtokat formálunk, megforgatjuk zsemlemorzsában és olívaolajban( vagy napraforgó olajban) kisütjük.Finom delikát szósszal tálaljuk.
Főzelékekhez is finom feltét, de törtburgonya+ pároltzölséggel együtt nagyon finom.
A családom párolt zöldség+pirított burgonyával is nagyon szereti. A lányom franciasaláta mellé kedveli leginkább.Nagyon laktató, bár én duplaadagból szoktam csinálni!
OLCSÓ GYORS FELÉT BÁRMIHEZ!
A felmaradt tojássárgáját aznap este hozzáadott tojással elhasználom ált.-ban bundáskenyérhez.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: lányom, 2007. okt. 31. 17:21
A zöldfűszeres sajtfalatkák 2. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.