Königsbergi húsgombóc recept
A Königsbergi húsgombóc hozzávalói:1/2 kg sertéshús
1/2 kg borjúhús
zsemle, beáztatva
2 tojás
1 fej hagyma
só
bors
szardellapaszta
vaj
fehérbor
húsleves
tejföl
2 tojássárgája
1 ek. kapribogyó
citromlé
A Königsbergi húsgombóc elkészítési módja:
A felaprózott hagymát megpirítjuk, majd összekeverjük a húsokkal, a zsemlével, a tojással és a pasztával. Sózzuk, borsozzuk, kis gombócokat csinálunk belőle. Világos vajas rántást csinálunk egy lábosba, kevés borral és levessel felöntjük, majd ebben készre pároljuk a gombócokat. A főzőlevet a tojásos tejföllel besűrűsítjük, hozzákeverjük a kapribogyót és a citromlevet, majd visszatesszük a gombócokat. Újra felmelegítjük, és már kínálhatjuk is.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. szept. 7. 10:56
A königsbergi húsgombóc elkészítési módja és hozzávalói.