Kelbimbós szalonna recept
A Kelbimbós szalonna hozzávalói:fél csomag mirelit kelbimbó,
2 db zsemle,
Szeletelt bacon szalonna,
Húsleves kocka,
2 fej fokhagyma,
Olaj,
Majoranna,
2 evőkanálnyi liszt
A Kelbimbós szalonna elkészítési módja:
Húsleveskockás vízben megfőzöm a kelbimbót. Amíg puhul, felszeletelem a zsemlét, bedörzsölöm 1 fej fokhagymával és egy serpenyőben forró olajon megpirítom. Az ez idő alatt megfőtt kelbimbót leszűrjük, durván összevágjuk, és egy serpenyőbe szórjuk. szózuk, borsozzuk és 1 fej apróra vágott fokhagymával, és pár szál majorannával ízesítjük. 2 evőkanál liszt és néhány merőkanálnyi főző alaplé hozzáadásával besűrítjük a krémet. Ha már megfelelő állagú, a megpirított zsemlékre kanalazzuk. Végül a krémes zsemle krutonokat körbetekerjük a bacon szeletekkel. Hogy sülés közben a szalonánk a helyükön maradjanak, fogpiszkálóval megerősítjük a falatokat. Tűzálló edénybe téve készre sütjük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: access, 2011. szept. 6. 10:42
A kelbimbós szalonna elkészítési módja és hozzávalói.