Rakott kelbimbó szalonnával recept
A Rakott kelbimbó szalonnával hozzávalói:1 kg kelbimbó
3 ek. liszt
4 dl tej(felforralt, langyosra hűtött)
15 dkg vaj
2 db tojás
20 dkg trapistasajt
1 cs. szeletelt bacon szalonna
zsemlemorzsa
rozmaring
só,bors
A Rakott kelbimbó szalonnával elkészítési módja:
A kelbimbót sós vízben megfőzzük. A margarint felforrósítjuk és beleszórjuk a lisztet. Ha megpirul, óvatosan beleöntjük a tejet, sózzuk és borsozzuk.Mielőtt összekeverjük a habverővel, érdemes várni pár másodpercet. Ha elkészült, beleforgatjuk a kelbimbót, és hozzáadjuk a tojásokat. Kivajazunk és zsemlemorzsával megszórunk egy jénait, aztán kibéleljük a szalonna felével. Ráöntjük a kelbimbót, megszórjuk rozmaringgal és befedjük a maradék szalonnával. Tetejét megszórjuk reszelt sajttal és forró sütőben kb. 20 percig sütjük.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: ea9bff1b44, 2008. nov. 26. 19:45
A rakott kelbimbó szalonnával elkészítési módja és hozzávalói.