Töltött pulyka gesztenyés kelbimbóval recept
A Töltött pulyka gesztenyés kelbimbóval hozzávalói:Hozzávalók 3 főre:
Húshoz:
80 dkg-os fél pulykamell darab
20 dkg házi szilvalekvár
1 tk rózsabors
2-3 ág rozmaring
só
frissen őrölt bors
10 dkg szeletelt bacon
Körethez:
20 dkg gesztenye
50 dkg kelbimbó
10 dkg kockázott bacon
2 ek vaj
só
frissen őrölt bors
szerecsendió
1 nagy gerezd fokhagyma
1 narancs
1 ek méz
1 dl fehérbor
A Töltött pulyka gesztenyés kelbimbóval elkészítési módja:
A pulykamellet filéző késsel szétnyitjuk annyira, hogy 1,5-2 cm-nél ne legyen vastagabb. A húst sózzuk, borsozzuk, közepébe töltjük a sűrű szilvalekvárt, megszórjuk rózsaborssal, rozmaring ágakat fektetünk rá, és felcsavarjuk. A felcsavart húst körbetekerjük vékonyra vágott bacon szeletekkel. Tepsibe tesszük, néhány kanál libazsírral meglocsoljuk, lefóliázzuk, és 150 fokos sütőben 35-40 percig sütjük. Ezután fólia nélkül sütjük, míg a szalonna meg nem pirul. A körethez a gesztenyét megpucoljuk, kevés vízzel, 1 dl fehérborral, egy narancs lehántott héjával, és 1 ek-nyi mézzel addig főzzük kis lángon, míg meg nem puhul. 2 kanál vajon a megfőtt gesztenyét kívül kicsit megpirítjuk, kiszedjük. A megmaradt vajon megpirítjuk a felkockázott bacont, a félbevágott kis kelbimbókat is hozzáadjuk. Rátekerjük egy narancs levét, enyhén sózzuk, jól megborsozzuk, megszórjuk szerecsendióval, és fedő alatt puhára pároljuk, végül a fedőt levéve kicsit megpirítjuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2013. szept. 24. 15:34
A töltött pulyka gesztenyés kelbimbóval elkészítési módja és hozzávalói.