Zöldfűszeres sült recept
A Zöldfűszeres sült hozzávalói:Hozzávalók 1 kg pulykamellfilé
1/4 l fehérbor
2 tasak mártásalap (sültekhez)
2 evőkanál olaj
3-4 evőkanál tejszín
só, fehér bors
A töltelékhez: 50 g reszelt sajt
50 g friss zöldfűszer (petrezselyem, metélőhagyma, tárkony)
2 mogyoróhagyma
1 tojás
1 kávéskanál vaj
1-2 evőkanál zsemlemorzsa
só, bors
A Zöldfűszeres sült elkészítési módja:
Meghámozzuk és felaprítjuk a hagymát, és forró vajban üvegesre pároljuk. Hozzáadunk apróra vágott zöldfűszert, majd rövid ideig dinszteljük össze, és az egészet hűtsük ki. Közben a húst felszeleteljük, kiklopfoljuk, majd sózzuk meg és dörzsöljük be fehér borssal ízlés szerint. A hagymás-zöldfűszeres keverékhez tegyünk zsemlemorzsát, tojást és sajtot. Keverjük össze jól, és a masszát kenjük a hússzeletek tetejére. Tekerjük fel a szeleteket (vigyázzunk, hogy a töltelék ne jöjjön ki belőle), konyhai cérnával összekötözzük, és forró olajban megsütjük. Miután szép barnára pirult a hús, hozzá adunk bort és a mártásalapot, majd az egészet 1 órán át pároljuk. Forraljuk fel a mártást, és öntsük bele a tejszínt, majd ízesítsük a sóval és a borssal. Tálalhatunk egy-egy roládot a mártáson, és köretként rizsát szolgálhatunk fel.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Polli, 2008. márc. 6. 19:50
A zöldfűszeres sült elkészítési módja és hozzávalói.