Gulyás gombócleves recept
A Gulyás gombócleves hozzávalói:2 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
4 szem krumpli
paprika krém (lehet csípős ki hogy szereti)
2 gulyás leves kocka vagy gulyáskrém
só,bors,őrölt kömény
1 hagyma
60 dkg (kb) darált hús
1 tojás
A Gulyás gombócleves elkészítési módja:
A zöldségeket kockára vágjuk, a hagymát is. A darált húst összekeverjük a tojással sóval, borssal. Kevés olajon pároljuk a zöldségeket, 10 perc után hozzáadjuk a hagymát és tovább pároljuk. Ha kész rátesszük a pirospaprikát, sót, borsot, köményt, paprika krémet és a gulyásleves kockát. Felöntjük 2 liter vízzel. Ha már forr a leves és félig megfőtt a zöldség, gombócokat formázunk a darált húsból és hozzáadjuk. Addig főzzük, még teljesen meg nem fő a gombóc is, ez kb. 30 perc.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2013. szept. 22. 15:03
A gulyás gombócleves elkészítési módja és hozzávalói.