Édesburgonya krémleves füstölt lazaccal recept
Az Édesburgonya krémleves füstölt lazaccal hozzávalói:5 közepes édesburgonya
1 kis fej vöröshagyma
só
bors
gyömbér
sűrű főzőtejszín
füstölt lazac
kevés vágott petrezselyemzöld
Az Édesburgonya krémleves füstölt lazaccal elkészítési módja:
A hagymát apróra vágjuk, üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a karikára vágott édesburgonyát, a fűszereket, felöntjük vízzel, puhára főzzük. Ha kész botmixerrel pürésítjük, tejszínnel felöntjük, kiforraljuk. A lazacot vékony csíkokra vágjuk (meg is piríthatjuk), a tányérba halmozzuk, majd rámerjük a forró levest. Petrezselyemmel díszítjük.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: andi6020, 2013. szept. 18. 12:08
Az Édesburgonya krémleves füstölt lazaccal elkészítési módja és hozzávalói.