Karácsonyi gombás-tejszines hal recept
40 perc
Kalóriaszegény
Zsírszegény
690 kcal
nemsok
nemtom
-70-80 dkg lehetőleg szálkamentes halfilé
-1 mokkáskanál csemege pirospaprika
-3 evőkanál liszt
-1 közepes vöröshagyma
-10 dkg vaj
-20-25 dkg csipkegomba ( de lehet más is)
-1 dl tej
-2 dl főzőtejszin
- egy kupica konyak ( ez bolonditja meg)
-só
-őrölt fekete bors
A Karácsonyi gombás-tejszines hal elkészítési módja:
A halat kisebb szeletekre vágjuk, majd a pirospaprikával fűszerezett 2 evőkanáknyi lisztben megforgatjuk.A hagymát megtisztitjuk, lereszeljük vagy finomra vágjuk, és a vajjal eggyüt egy mikrohullámot álló edénybetesszük és 600 vattal 2 percig pároljuk. a gombát megtisztitjuk, cikkekre vágjuk, a hagymára dobjuk.Lefedve, változatlan teljesitménnyel 3percig pároljuk.A tejet , a maradék 1 kanálnyi liszttel, sóval, borssal, a tejszinnel mixerbe töltjük és kicsit pépesitjük.Adagonként a gombára öntjük úgy, hogy közben a halat is belerétegezzük. Lefedve, 600 vattal 15 percig pároljuk. Közben egyszer-kétszer a halat óvatosan "emelgetve" megkeverjük, vigyázva hogy ne törjön!! 5 percnyi pihentetés után tálaljuk.Párolt rizs illik köretnek hozzá!!!
FIGYELEM!!! Leirom az ADVENTI KOSZORÚ receptjét ezzel még jobban fokozzuk a karácsonyi hangulatot!!!!! Remélem izleni fog én nagyon szeretem!!
Kategória: Karácsonyi receptek
A receptet beküldte: Tompy, 2006. dec. 2. 20:39
A karácsonyi gombás-tejszines hal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.