Serpenyős kelbimbó recept
A Serpenyős kelbimbó hozzávalói:450 g kelbimbó
15 ml/1 ek. napraforgóolaj
6-8 újhagyma, 2,5 cm-es darabokra vágva
2 szelet friss gyömbérgyökér
40 g szeletelt mandula
1,5-2 dl zöldség- vagy csirkehúsalaplé
só
A Serpenyős kelbimbó elkészítési módja:
A kelbimbókról eltávolítjuk a nagyobb külső leveleket, levágjuk a szártöveket. Kb. 7 mm vastagra szeleteljük. Vastag aljú serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és az újhagymát, a gyömbért többször megkeverve 2-3 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a mandulát és mérsékelt hőfokon kevergetve pirítjuk, míg a hagyma is, a mandula is elkezd barnulni. Eltávolítjuk a gyömbért, lejjebb vesszük a hőfokot, és belekeverjük a kelbimbót. Néhány percig kevergetve pirítjuk, majd ráöntjük az alaplét és alacsony hőfokon hagyjuk főni 5-6 percig, míg a kelbimbó majdnem megpuhul. Ha szükséges, kissé megsózzuk, majd feljebb vesszük a hőt, hogy a felesleges lé elfőjön
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2016. okt. 11. 08:21
A serpenyős kelbimbó elkészítési módja és hozzávalói.