Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Kevergetve sütött garnélarák paradicsommártásban recept

Kevergetve sütött garnélarák paradicsommártásban recept

A Kevergetve sütött garnélarák paradicsommártásban hozzávalói:
22 dkg friss vagy fagyasztott garnélarák páncéljában, fej nélkül
fél teáskanál só
22 dkg paradicsom
5 evőkanál földimogyoró- vagy kukoricaolaj
4-5 gerezd megtisztított és finomra vágott fokhagyma
4 db újhagyma zöld és fehér része, 2,5-cm-es darabokra vágva
2 teáskanál híg szójamártás
fél teáskanál cukor és burgonyaliszt


A Kevergetve sütött garnélarák paradicsommártásban elkészítési módja:
Ha fagyasztott rákot használunk, alaposan hagyjuk kiengedni. Tisztítsuk meg a páncéljától és az ereitől. I tassuk le a vizet egy konyhai papírtörölközővel, és tegyük a rákokat egy tálba. A só felével szórjuk meg, ettől megkeményedik. Körülbelül 15 percig hagyjuk állni. Tegyük a paradicsomot egy tál nagyon forró vízbe, és hagyjuk benne 5-10 percig. Miután a héját lehúztuk, szeleteljük fel. Nagy lángon hevítsük a wokot füstölésig. Öntsük bele az olajat, futtassuk körbe és hevítsük fel nagyon forróra. Tegyük bele a fokhagymát és az újhagyma fehér részének felét. Néhányszor keverjük meg, hogy azízek felszabaduljanak, majd adjuk hozzá a rákokat. Csúsztassunk a woklapátot vagy egy fémlapátot a wok oldalán le, egészen az aljáig, és gyors egymásutánban forgassuk át a rákokat körülbelül 1 percig, vagy amíg fel nem kunkorodnak és rózsaszínűek nem lesznek. Szedjük át ezeket egy meleg tálra úgy, hogy a wokban minél több olaj maradjon. Az újhagyma maradék fehér részét is tegyük a wokba. Öntsük hozzá a paradicsomot, és jól keverjük össze. A maradék sóval szórjuk meg, adjuk hozzá a szójamártást és a cukrot. Fedő alatt, közepes lángon főzzük 2-3 percig. Keverjük hozzá a jól feloldott burgonyalisztet. Tegyük vissza a rákokat a wokba, és adjuk hozzá az újhagyma zöld részét. Növeljük a hőmérsékletet, kevergessük és forgassuk, amíg a rákok jól át nem forrósodnak. Végül szedjük át egy előmelegített tálra.


Kategória: Halas ételek receptjei


A kevergetve sütött garnélarák paradicsommártásban elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook