Angolna nyárson sütve recept
Az Angolna nyárson sütve hozzávalói:60 dkg tisztított angolna
só
őrölt bors
1 evőkanál pirospaprika
4 db húsos zöldpaprika
4 db paradicsom
2 nagy fej vöröshagyma
1 dl olaj
10 dkg húsos füstölt szalonna
Az Angolna nyárson sütve elkészítési módja:
Az angolna bőrét lehúzzuk, a húsát felszeleteljük, sóval, őrölt borssal és pirospaprikával megszórjuk, olajjal leöntjük és néhány órán át, állni hagyjuk. A zöldpaprikát és a hagymát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, a paradicsomot felkarikázzuk, a szalonnát a haldarabokhoz hasonló nagyságú darabokra vágjuk. A halat lecsepegtetjük és a szalonnával meg a zöldségekkel váltakozva, nyársra fűzzük.
Faszénparázs felett, forgatva megsütjük, közben a visszamaradt olajjal kenegetjük.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2007. aug. 25. 11:41
Az angolna nyárson sütve elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.