Csípős garnéla recept
A Csípős garnéla hozzávalói:5 ek olívaolaj
4 gerezd fokhagyma
1 kis chili paprika finomra törve,
vagy 1 kk erős pista,
vagy egyéb csípős paprikakrém
0,5 kk édes pirospaprika
48 db előfőzött fagyasztott garnélarák
vagy 2 konzerv koktélrák lecsöpögtetve (összesen 200 gramm nettó tömeg)
A Csípős garnéla elkészítési módja:
Hagyjuk a rákot felolvadni. A fokhagymát tisztítsuk meg és vágjuk nagyon apróra vagy nyomjuk át fokhagymanyomón. Tegyük fel az olajat a tűzre. Még amíg hideg tegyük bele a fokhagymát, a chilit vagy paprikakrémet és az édes paprikát. Kevergessük, vigyázzunk, hogy nehogy megégjenek. Mikor már az olaj forró tegyük bele a rákot és kevergessük néhány másodpercig, csak amíg átforrósodik. Óvatosan és rövid ideig csináljuk, mert a rákhús hamar megkeményedik, vagy a keveréstől összetörik. Friss fehérkenyérrel kínáljuk.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: LoLiNa, 2007. aug. 17. 15:44
A csípős garnéla elkészítési módja és hozzávalói.