Csirke tejszínes tárkonyban recept
A Csirke tejszínes tárkonyban hozzávalói:1 közepes nagyságú egész csirke,
3 dl tejszín,
1 evőkanál friss tárkony (vagy 1 teáskanál szárított tárkonylevél),
3 gerezd fokhagyma,
5 dkg vaj,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
ízlés szerint só.
A Csirke tejszínes tárkonyban elkészítési módja:
A csirkét megtisztítom, és 4 darabba vágom. Megsózom, és egy nagyobb, lapos tűzálló tálba, egymás mellé fektetem. Rászórom a megtisztított és szétzúzott fokhagymát, a tárkonyt és a borsot, majd leöntöm az olvasztott vaj és a tejszín keverékével. A tálat befedem és előmelegített, forró sütőben, erős lángon 40 percig sütöm. Ezután a húst saját levével lelocsolom és fedő nélkül mindkét oldalán pirosra, pirítom. Párolt rizs és saláta illik hozzá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: LoLiNa, 2007. aug. 12. 12:41
A csirke tejszínes tárkonyban elkészítési módja és hozzávalói.