Főoldal » Receptek » Vadételek receptjei » Tárkonyos őzragu. recept

Tárkonyos őzragu. recept

A Tárkonyos őzragu. hozzávalói:
Római tál, vagy hőálló mázas cserép- (kerámia-)tál
1,5 kg felcsíkozott őzcomb
két közepes fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
két dl. tejszín,
1dl tejföl,
1dl tej,
1dl édes fehérbor
só,
1 jó evőkanál tárkony,
4-5 szem tört borókabogyó,
kávéskanál lestyán,
bors


A Tárkonyos őzragu. elkészítési módja:
A felcsíkozott húst összekeverjük a felcsíkozott vöröshagymával és a zúzott fokhagymával, majd egy éjszakára állni hagyjuk. Ezután átöntjük a beáztatott római- vagy cseréptálba. A tejet, a tejföl és a tejszínt összeöntjük és annyi sóval ízesítsük, hogy az a szánk íze szerint egy CSAK egy kicsit legyen sósabb a kelleténél,majd hozzákeverjük a fűszereket és a bort, majd egyenletes eloszlatva a húsra öntjük. A tálat lefedve először közepes lángon sütjük 3/4-1 órát, majd kivéve a sütőből keverjük meg egy kicsit,ha kell, akkor pótoljuk tejjel az elfőtt levet és újra lefedve kis lángon süssük tovább. Mikor már majdnem kész, szintén tejjel elkevert tejszínnel(fele-fele) pótolhatjuk a elfőtt levet úgy, hogy az egyszer megrottyantva-készre sütve- sűrűn folyó szaftot adjon.

Barna rizzsel, hántolt árpával, esetleg egészben sült apró újburgonyával nagyon finom!


Kategória: Vadételek receptjei


A tárkonyos őzragu. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook