Tárkonyos őzragu. recept
A Tárkonyos őzragu. hozzávalói:Római tál, vagy hőálló mázas cserép- (kerámia-)tál
1,5 kg felcsíkozott őzcomb
két közepes fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
két dl. tejszín,
1dl tejföl,
1dl tej,
1dl édes fehérbor
só,
1 jó evőkanál tárkony,
4-5 szem tört borókabogyó,
kávéskanál lestyán,
bors
A Tárkonyos őzragu. elkészítési módja:
A felcsíkozott húst összekeverjük a felcsíkozott vöröshagymával és a zúzott fokhagymával, majd egy éjszakára állni hagyjuk. Ezután átöntjük a beáztatott római- vagy cseréptálba. A tejet, a tejföl és a tejszínt összeöntjük és annyi sóval ízesítsük, hogy az a szánk íze szerint egy CSAK egy kicsit legyen sósabb a kelleténél,majd hozzákeverjük a fűszereket és a bort, majd egyenletes eloszlatva a húsra öntjük. A tálat lefedve először közepes lángon sütjük 3/4-1 órát, majd kivéve a sütőből keverjük meg egy kicsit,ha kell, akkor pótoljuk tejjel az elfőtt levet és újra lefedve kis lángon süssük tovább. Mikor már majdnem kész, szintén tejjel elkevert tejszínnel(fele-fele) pótolhatjuk a elfőtt levet úgy, hogy az egyszer megrottyantva-készre sütve- sűrűn folyó szaftot adjon.
Barna rizzsel, hántolt árpával, esetleg egészben sült apró újburgonyával nagyon finom!
Kategória: Vadételek receptjei
A receptet beküldte: 53a220fca3, 2008. okt. 2. 14:54
A tárkonyos őzragu. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.