Vörösboros szarvaspörkölt recept
A Vörösboros szarvaspörkölt hozzávalói:(4 személyre)
bő fél kg szarvaslapocka
bő fél kg szavas-lábszár
150 g zsír
két közepes fej vöröshagyma
1gerezd fokhagyma
30 g törött paprika
5-6 szem tört borókabogyó
3 dl homoki vörösbor
20 g só
1 g köménymag
150 g lecsó
1db cseresznyepaprika
3 zöldpaprika
két paradicsom
4 adag sósburgonya
A Vörösboros szarvaspörkölt elkészítési módja:
A húst és a vöröshagymát kockákra vágjuk, a fokhagymát és a köménymagot összezúzzuk. Ha van pár darab nyers, hús nélküli csont(rikkacsont), a kizsírozott bogrács aljára helyezzük. Ezután rátesszük az előkészített anyagokat, sóval ízesítjük és feltesszük főni (víz nélkül). Először csak lassú tűzön főzzük, amikor a levét felengedte, akkor erősítjük a forrást. Kevergetni nem szabad, a bográcsot forgatjuk. Ha félig megfőtt, a paprika felét rászórjuk és összeforraljuk. Lassan főzzük tovább-de ha kell,akkor kevés vízzel pótoljuk a levét-, a végén szórjuk rá a paprika másik felét és adjuk hozzá a vörösbort. Egy rövid forralás után fentebb akasztjuk a láncon, hogy a tűz melegen tartsa. Tálalásnál zöldpaprikával, paradicsommal díszítjük, sósburgonyával kínáljuk.
Kategória: Vadételek receptjei
A receptet beküldte: 53a220fca3, 2008. okt. 1. 14:36
A vörösboros szarvaspörkölt elkészítési módja és hozzávalói.