Pulykamell szezámmagos salátával recept
60 perc
294 kcal
13,2
8,1 gramm
4 személyre:
4 szelet pulykamell
4 fej saláta
2 csomó retek
1 kígyóuborka
2-3 evőkanál szezámmag
1 közepes fej vöröshagyma
étolaj
saláta fűszerkeverék/ delikát
Grill fűszerkeverék
A Pulykamell szezámmagos salátával elkészítési módja:
A kiklopfolt pulykamellszeleteket előmelegített Zepter edényben megpirítjuk, majd puhára pároljuk. Utólag ízlés szerint fűszerezzük. Zepter edény hiányában a kiklopfolt pulykamellszeleteket előző este grill fűszerkeverékkel beszórjuk, másnap kevés olaj segítségével serpenyőben puhára pároljuk. A salátát, uborkát, retket megmossuk. A salátát apró darabokra tépjük, az uborkát és a retket vékonyra felszeleteljük. Olajon az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a szezámmagot és rövid ideig pirítjuk. Tűzről levéve a salátástálban előkészített zöldségekre öntjük az öntetet, jól összekeverjük és saláta fűszerkeverékkel ízesítjük.
Súlycsökkentő étrend hasznos eleme ez az étel
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 9b98d17b92, 2007. nov. 27. 21:36
A pulykamell szezámmagos salátával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.