Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Fahéjas kuglóf recept

Fahéjas kuglóf recept

Elkészítési idő 60 perc

Zsírtartalom 8,7
Szénhidráttartalom 58 gramm

A Fahéjas kuglóf hozzávalói:
500 g víz
250 g olaj
1 cs sütőpor
1 cs fahéj
cukor (kb. 5-8 ek)
liszt (kb. 14 ek finomliszt)


A Fahéjas kuglóf elkészítési módja:
Összekeverjük a vizet, olajat (az olaj mennyiségével szabályozhatjuk az omlósságát), sütőport. Hozzáadjuk a cukrot ízlés szerinti mennyiségben (kb. 5-8 ek). Hozzáadjuk a lisztet (kb. 14 ek). Annyi lisztet tegyünk hozzá, hogy jó sűrű, lassú folyású tésztát kapjunk. (Minél sűrűbb, annál könnyebben sül át.) Az anyagot kettéválasztjuk. Egyik felébe belekeverjük a fahéjat. A kuglóf formát kiolajozzuk, kilisztezzük. A kétféle tésztát felváltva adagoljuk bele a sütőformába, hogy csíkos legyen. Előmelegített sütőben sütjük a legkisebb hőfokon. Kés, hurkapálca stb. beleszúrásával ellenőrizhetjük, hogy megsült-e már.

Kellemes ízével a fahéj serkenti az emésztést, s mivel ebben a süteményben nincsen tej ezért tejérzékenyek is bátran fogyaszthatják.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A fahéjas kuglóf elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook