Gombás rakott csirke recept


1 szép, rántani való csirke
80 dkg burgonya
20 dkg csiperkegomba
2 dl tejföl
fél dl olaj
só, őrölt bors
1 evőkanál ételízesítő por
1 csokor petrezsejem
A Gombás rakott csirke elkészítési módja:
Egy nagyobb, tűzálló tálat kenj ki olajjal (vagy zsírral). Terítsd el az alján egy sor hámozott, felkarikázott burgonyát. Sózd meg, és helyezd rá a feldarabolt csirke, csontosabb részeit. Szórd rá az apróra vágott gombát és petrezselymet, ízesítsd sóval, őrölt borssal. Locsold meg kevés zsiradékkal és tejföllel, majd rakosgasd rá a többi csirkehúst. Borítsd be burgonyaszeletekkel, öntözd meg tejföllel, zsiradékkal. Az ételízesítő port főzd le 3 dl vízben, öntsd a rakott csirkére és fedd le gondosan. Tedd a tálat előmelegített sütőbe, és közepes lángon addig párold, míg a levét elfövi és a hús megpuhul. Ekkor vedd le a fedőt, és a tetejét süsd pirosra. Külön tálba kínálj mellé tejfölt.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 9b98d17b92, 2007. dec. 2. 20:52
A gombás rakott csirke elkészítési módja és hozzávalói.