Zöldséges vagdalt kapros mártással recept
70 perc
572 kcal
1 közepes szem burgonya(15dkg)
1 kis fej vöröshagyma
1 kis zöldpaprika
40dkg marhalapocka
10dkg lángolt kolbász
1 tojás
fél csokor petrezselyem
só
késhegynyi őrölt bors
3-4 evőkanál olaj
1 csapott evőkanál liszt
1 dl tejszín
1 mokkáskanál mustár
fél mokkáskanál ételízesítőpor
fél csokor kapor
A Zöldséges vagdalt kapros mártással elkészítési módja:
A meghámozott burgonyát kis kockára,a megtísztított hagymát meg a kicsumázott paprikát apróra vágjuk.Annyi sós vízben ami ellepi,puhára főzzük.Ezután a zöldségeket 2-3 evőkanálnyi főzővízzel villával összetörjük,majd hűlni hagyjuk.Utána a marhahúst meg a kolbászt megdaráljuk és hozzáadjuk.A tojást beleütjük,az apróra vágott petrezselyemmel.sóval őrölt borssal fűszerezzük.A masszából vizes kézzel egyforma pogácsákat formálunk.Grillsütőben vagy hagyományos sütőben kiolajozott tepsire fektetve mindkét oldalukat megsütjük.Közben a lisztet a visszamaradt olajon kevergetve megfuttatjuk.A tejszínnel meg 1,5dl vízzel felengedjük,mustárral ,ételízesítő porral,apróra vágott kaporral,petrezselyemmel fűszerezzük és addig (kb 3-4 percig) forraljuk,amíg mártás sűrűségű lesz.A húspogácsákat a mártásban átforrósítjuk,majd zöldségkörettel tálaljuk!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: szombatne, 2007. okt. 28. 19:20
A zöldséges vagdalt kapros mártással elkészítési módja és hozzávalói.