Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Zöldséges vagdalt kapros mártással recept

Zöldséges vagdalt kapros mártással recept

Elkészítési idő 70 perc

Kalória 572 kcal

A Zöldséges vagdalt kapros mártással hozzávalói:
1 közepes szem burgonya(15dkg)
1 kis fej vöröshagyma
1 kis zöldpaprika
40dkg marhalapocka
10dkg lángolt kolbász
1 tojás
fél csokor petrezselyem

késhegynyi őrölt bors
3-4 evőkanál olaj
1 csapott evőkanál liszt
1 dl tejszín
1 mokkáskanál mustár
fél mokkáskanál ételízesítőpor
fél csokor kapor


A Zöldséges vagdalt kapros mártással elkészítési módja:
A meghámozott burgonyát kis kockára,a megtísztított hagymát meg a kicsumázott paprikát apróra vágjuk.Annyi sós vízben ami ellepi,puhára főzzük.Ezután a zöldségeket 2-3 evőkanálnyi főzővízzel villával összetörjük,majd hűlni hagyjuk.Utána a marhahúst meg a kolbászt megdaráljuk és hozzáadjuk.A tojást beleütjük,az apróra vágott petrezselyemmel.sóval őrölt borssal fűszerezzük.A masszából vizes kézzel egyforma pogácsákat formálunk.Grillsütőben vagy hagyományos sütőben kiolajozott tepsire fektetve mindkét oldalukat megsütjük.Közben a lisztet a visszamaradt olajon kevergetve megfuttatjuk.A tejszínnel meg 1,5dl vízzel felengedjük,mustárral ,ételízesítő porral,apróra vágott kaporral,petrezselyemmel fűszerezzük és addig (kb 3-4 percig) forraljuk,amíg mártás sűrűségű lesz.A húspogácsákat a mártásban átforrósítjuk,majd zöldségkörettel tálaljuk!


Kategória: Húsételek receptjei


A zöldséges vagdalt kapros mártással elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook