Virsli (tavaszi) pörkölt recept
25 perc
A Virsli (tavaszi) pörkölt hozzávalói:
személyenként 1 pár virsli,
1 db hagyma,
olaj,
só,
bors,
pirospaprika,
majoranna,
kukorica,
borsó,
(a kukorica és a borsó lehet konzerv is)
A Virsli (tavaszi) pörkölt elkészítési módja:
A virsliket fel karikázzuk, és félre tesszük A hagymát felaprítjuk, és az olajon megpároljuk, amíg szép üveges lesz. Pirosparikát teszünk rá, felöntjük kevés vízzel, és addig pároljuk, míg sűrűre vissza forr és a hagyma omlóssá válik. Bele tesszük a felkarikázott virslit, fűszerezzük, és egyszer felforraljuk. Ha kész beletesszük a kukoricát és a zöldborsót, és készre főzzük. Rizzsel tálaljuk.
Ízlés szerint tehetünk bele főtt tojást is.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: marcica, 2007. okt. 28. 14:48
A virsli (tavaszi) pörkölt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.