Pároltkáposzta máskép recept



80 dkg savanyú káposzta
25 dkg kocka bacon
2 nagy fej lila hagyma
1 ek vaj
2 ek kristálycukor
3 ek almaecet
8 db babérlevél
1/2 ek fekete bors egész
1 ek szegfűbors egész
só
kevés víz
A Pároltkáposzta máskép elkészítési módja:
A kockázott bacont pirítsuk aranyszínűre. adjuk hozzá a 2 db karikára vágott lila hagymát, és pároljuk üvegesre. Tegyük bele a vajat, almaecetet, cukrot, babérleveleket, és a kétféle borsot.addig kevergessük míg a cukor nem karamellizálódik. A káposztát nyomkodjuk ki a levétől és adjuk a hagymás baconhöz. Öntsük alá a kevés vizet és pároljuk puhára kis lángon.Ízlés szerint sózzuk
Tálalás előtt a babérleveleket és a szegfűborsot távolítsuk el.
Sült húshoz, kolbászokhoz nagyon finom.
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: marcica, 2009. okt. 19. 11:58
A pároltkáposzta máskép elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.