Füstölt sonkás rizsfelfújt párolt savanyú káposztával recept
A Füstölt sonkás rizsfelfújt párolt savanyú káposztával hozzávalói:20dkg paradicsom
10dkg rizs
15 dkg előfőzött sárgaborsó
3 tojás,1 kisebb fej vöröshagyma
40 dkg pulyka sonka
4 dl kaukázusi kefir
80dkg szeletelt savanyú káposzta
2 ek
olaj
csipet őrölt fekete és fehér bors
4-5 babérlevél
1 ek
kristálycukor
ízlés szerint só a rizs főzéshez
a rakotthoz
a káposzta főzéshez.
A Füstölt sonkás rizsfelfújt párolt savanyú káposztával elkészítési módja:
A vöröshagymát felszeleteljük, serpenyőben olajon üvegesre pirítjuk. Ehhez adjuk a vízben kimosott savanyú káposztát, babérlevelet, borsot, és fedő alatt pároljuk. Ha nem szeretjük savanykásan, a végén kis cukorral ízesíthetjük. Ne pároljuk túl, hagyjuk, hogy roppanós maradjon a káposzta. A rizst annyi vízben, hogy ujjnyira ellepje félkeményre főzzük. A tojást habverővel felhabosítjuk hozzáadjuk a kefirt, az előfőzött sárgaborsót pépesítve, és ezt a kissé meghűlt rizzsel összekeverjük. A füstölt húst összeturmixoljuk, és ehhez az elegyhez hozzáadjuk (ízlés szerint a füstölt húst fel is szeletelhetjük, ekkor a rizsre fogjuk helyezni). Kiolajozott tepsibe, vagy jénai edénybe öntjük, szeletelt sonka esetében két rizs réteg közé helyezzük azt, a tetejére paradicsom szeleteket teszünk díszítésnek. A paradicsomra frissen őrölhetünk még borsot. Sütőben átsütjük, amíg szépen megpirul, s ha a villa tesztnél nem folyik a közepe. Tálaláskor egy szelet rizsfelfújt mellé káposztát helyezünk.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: Polli, 2008. máj. 18. 10:06
A füstölt sonkás rizsfelfújt párolt savanyú káposztával elkészítési módja és hozzávalói.