Babos pacal recept
180 perc
A Babos pacal hozzávalói:
1 kg konyhakész, előfőzött pacal
250g szárazbab
zsírszalonna
2-3 fej vöröshagyma
5 cikk fokhagyma
só
bors
paprika
babérlevél
köménymag
kis doboz sűrített paradicsom
A Babos pacal elkészítési módja:
A babot ugye már tegnap este beáztattuk tiszta, többször cserélt vízbe. A szalonnát kipirítjuk, majd a felkockázott vöröshagymát megfuttatjuk rajta. Levesszük a tűzről, majd teszünk bele paprikát, sót, borsot, s felöntjük némi vízzel, elkeverjük. Az előfőzött pacalt beletesszük, dobunk rá babérlevelet, őrölt köményt, s hagyjuk had főjön. Addigra áthívjuk a szomszédasszonyt, hogy a legújabb fitnessz dvd-re egy 50 percest lenyomjunk közösen. Egy óra múlva a babot is beletesszük, s a vizéből annyit teszünk az ételbe, hogy azt ellepje. Tovább főzzük, s nekifutamodunk a környék utcáit róni 2 órán keresztül. Ne menjünk messzire, mert célszerű hazaugrani megkevergetni. Mikor már majdnem kész, otthonmaradunk s fekvenyomunk néhányat a tegnapi rendbetett stelázsival a spájzból, vigyázva, hogy a baracklekvár le ne essen róla, majd utána belekeverjük a sűrített paradicsomot az ételbe, s ekkor nem fedjük le, hanem elfőzzük róla a vizet. Ezalatt nejlonba tekerjük magunkat és helybenfutunk a gőzben.
Ha becsületesen végigcsináltuk a fent leírtakat, akkor ehetünk az ételből a gyerek tányérjának 1/10 résznyi mennyiségét kenyér nélkül, s szárazra törölve, forró vízzel leöblítve.
Ellenkező esetben a tegnapi maradék!
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: lucullus, 2008. márc. 31. 09:51
A babos pacal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.