Kati szelet recept


15 dkg zsír
3 db tojás
2 ek cukor
15 dkg porcukor
1 cs sütőpor
csipetnyi só
50 dkg liszt
1 ek cukrozatlan kakaópor
2-3 ek lekvár
3 dl tej
csokireszelék
A Kati szelet elkészítési módja:
15 dkg zsírt összegyúrom az 50 dkg liszttel, 2 ek cukorral, 1 cs sütőporral, 3 tojássárgájával és a csipetnyi sóval. A tésztát 3 egyenlő részre osztom, s 3 egyforma lapot sütök belőle. A legrosszabb lapot összetöröm, hozzáadok 1 ek kakaóport, 2-3 ek lekvárt, majd felöntöm 3 dl forró tejjel, s alaposan elkeverem, majd a két lap közé kenem. A tetejére a 3 tojásfehérjét a 15 dkg porcukorral gőzön kifőzöm ( folyton kevergetem, s mikor már szép fehér, s ragacsos akkor jó ), s rákenem a tetejére. Díszítésnek csokireszeléket szórhatunk rá.
A sütemény másnaposan, harmadnaposan a legfinomabb, mikor összeérik. Első éjszakát szigorúan a hűtőben tölti, addig nem szeletelem fel ( különben se lehet, mert nagyon törik még. ) :)
Ha szeretnénk kicsit feldobni, 1-2 ek darált diót is keverhetünk bele.
Azért szeretjük, mert nem lesz egy geil süti.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: lucullus, 2008. márc. 19. 12:36
A kati szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.