Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Debreceni krémes recept

Debreceni krémes recept

A Debreceni krémes hozzávalói:
Tészta:
1/2 kg liszt
10 dkg zsír
20 dkg porcukor
1 sütőpor
3 tojás sárgája
hideg tej

Krém:
1/2 dl rum
vaníliás, langyos tej
20 dkg porcukor
20 dkg vaj
2 dkg kakaópor (cukrozatlan)

Hab:
3 tojás fehérje
9 kanál cukor


A Debreceni krémes elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 1 vastag és 2 vékony lapot sütünk tepsi hátoldalán. 1.krém: Vastag tésztát összemorzsoljuk, vaníliás, langyos tejben megáztatjuk, hozzáadunk 1/2 dl rumot. 2.krém: porcukrot, vajat, kakaóport habosra keverjük. 1. és 2. krémet összedolgozzuk és megtöltjük a 2 vékony lapot. Hab: a tojásfehérjét a cukorral gőz fölött verjük fel és óvatosan kenjük a tészta tetejére. Tortadarával, reszelt csokival díszíthetjük.

Úgy tűnik, pepecs munka, de nagyon megéri a fáradozást!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A debreceni krémes elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook