Kakaós zabpelyhes süti recept
60 perc
A Kakaós zabpelyhes süti hozzávalói:
30 dkg cukor
15 dkg finomliszt
15 dkg teljeskiőrlésű liszt
10 dkg zabpehely
2 kávéskanál sütőpor
1 púpos kávéskanál őrölt fahéj
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 dl olaj
5 dl víz
a tepsi előkészítéséhez puha vaj és kevés finomliszt
a tálaláshoz kevés porcukor
A Kakaós zabpelyhes süti elkészítési módja:
Melegítsd elő a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat). Készíts elő egy 20x30 cm-es tepsit. Alaposan kend ki vajjal az alját és az oldalait, aztán szórj bele egy nagy marék lisztet. Rázogasd addig a tepsit, amíg a liszt vékonyan bevonja az alját és az oldalait. Ha a tespiben ezután maradt még liszt, öntsd ki belőle a mosogató vagy a szemetes fölött. Tedd bele a tepsibe a cukrot, a kétféle lisztet, a zabpelyhet, a sütőport és az őrölt fahéjat. Tedd bele a tepsibe a kakaóport is. Ehhez vegyél elő egy kisebb szűrőt, tartsd a tepsi fölé, és kanalazd bele a kakaóport. A kanál nyelével aztán keverd a kakaóport addig, amíg a szűrőn át bele nem hullik a tepsibe. Így a kakaópor nem lesz csomós. Keverd össze egy villával a tepsiben lévő anyagokat. Készíts a kezeddel egy nagy mélyedést a tepsibe, és öntsd bele az olajat. Óvatosan öntsd bele a tepsibe a vizet úgy, hogy mindenhova kerüljön belőle. Keverd össze alaposan egy fakanállal a tepsiben lévő anyagokat. Süsd a süteményt kb. 30 percig a meleg sütőben. Akkor van készen, ha beleszúrsz egy makaróniszálat, és azon nem marad semmi ragacsos tésztából. Figyelj rá, hogy amikor beteszed és kiveszed a tepsit, legyen rajtad sütőkesztyű. De az is jó, ha becsavarod konyharuhába a kezed. Az a lényeg, hogy vigyázz, nehogy megégesd magad a meleg sütővel. Tálalás előtt a kihűlt sütit megszórhatod vékonyan porcukorral, bár anélkül is finom.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 739be98760, 2007. szept. 28. 17:06
A kakaós zabpelyhes süti elkészítési módja és hozzávalói.