Csokis torta recept
45 perc
A Csokis torta hozzávalói:
Hozzávaló:
30 dkg tejcsokoládé
10 dkg vaj
2 csomag babapiskóta
10 dkg mazsola
10 dkg aszalt sárgabarack
A Csokis torta elkészítési módja:
Ennek a tortának az összeállítása nagyon egyszerű. Első lépésként apró darabokra törjük a csokoládét, majd egy keverőtálba szórva gőz felett óvatosan összeolvasztjuk a vajjal. Amíg a csoki olvadozik, forró vízzel nyakon öntjük a mazsolát - éppen annyira, hogy elfedje -, és félre tesszük, hogy egy kicsit megduzzadjanak a szemek. Következő lépés a babapiskótát morzsásítása. Ennek legpraktikusabb módja, ha a babapiskótákat beletesszük 2-3 egymásba csúsztatott zacskóba, aztán húsklopfolóval addig ütögetjük őket, amíg a piskótamorzsák el nem érik a kívánt nagyságot. És végül mielőtt összeállítanánk a tortát, a barackszemeket nagyobb darabokra vagdossuk. Jöhet a tortakészítés; egy nagy keverótálba szórjuk a babapiskóta morzsát, jöhet hozzá a barack és a mazsola is - levével együtt - végül pedig a vajas olvasztott csokoládé. Aztán ezt az egészet addig kevergetjük, míg az alkotóelemek szépen elvegyülnek egymással. Aztán fogunk egy 24 centis kapcsos tortaformát, kibéleljük fóliával úgy, hogy a szélein jó alaposan kilógjanak a fóliadarabok. Majd a formába öntjük a csokis masszát és kanállal vagy a kezünkkel szépen elegyengetjük. Visszahajtjuk a forma széleiről a fóliadarabokat és szépen betakargatjuk a tortánk tetejét. Kész is, mehet a hűtőbe 1-1,5 órára. A pihenőidő leteltével a torta szeletelhető keménységűre dermed.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 739be98760, 2007. szept. 28. 17:00
A csokis torta elkészítési módja és hozzávalói.