Puncskocka sütés nélkül recept

30 dkg babapiskóta
30 dkg sárgabaracklekvár
10 dkg cukor
0,5 dl víz és rumaroma keveréke együtt (rumaroma ízlés szerint)
10 dkg mazsola
1 citrom reszelt héja
1 evőkanál kakaópor
A mázhoz:
1 cs puncsmáz kb 20 ml vízzel elkeverve
Továbbá:
15*25 cm -es forma folpackal bélelve
A Puncskocka sütés nélkül elkészítési módja:
A cukrot, lekvárt, rumos vizet, a mazsolával feltesszük főni. Kevergetjük és ha a cukor elolvad, a mazsola megduzzad, levesszük a tűzről és a kakaóport, citromhéjat hozzákeverjük. A babapiskótát összetörjük, 3-4 db-ot vékonyabb csíkokra vágunk. A babapiskótát leöntjük a forró felfőzött anyagokkal. Ezután összekeverjük és folpackkal bélelt formába simítjuk. Amikor kihűlt a mázzal bevonjuk. A zacskón megtalálható az elkészítése utasítás. 1-2 órára a hűtőbe tesszük és négyzet alakúra vagy szeletekre vágjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2017. júl. 2. 20:10
A puncskocka sütés nélkül elkészítési módja és hozzávalói.