Sütés nélküli puncskocka recept
40 perc
A Sütés nélküli puncskocka hozzávalói:
30 dkg babapiskóta
30 dkg sárgabaracklekvár
10 dkg cukor
0,5 dl víz és rumaroma keveréke együtt (rumaroma ízlés szerint)
10 dkg mazsola
1 citrom reszelt héja
1 evőkanál kakaópor
A mázhoz:
1 cs puncsmáz
Továbbá:
15*25 cm -es forma folpackal bélelve
A Sütés nélküli puncskocka elkészítési módja:
A cukrot, lekvárt, rumos vizet, a mazsolával feltesszük főni. Kevergetjük és ha a cukor elolvad, a mazsola megduzzad, levesszük a tűzről és a kakaóport hozzákeverjük. A babapiskótát összetörjük, 3-4 db-ot vékonyabb csíkokra vágunk. A babapiskótát leöntjük a forró felfőzött anyagokkal. Ezután összekeverjük és folpackkal bélelt formába simítjuk. Amikor kihűlt a mázzal bevonjuk. A zacskón megtalálható az elkészítése utasítás. 1-2 órára a hűtőbe tesszük és négyzet alakúra vagy szeletekre vágjuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: turkkati, 2014. aug. 13. 10:40
A sütés nélküli puncskocka elkészítési módja és hozzávalói.