Burgonyás-túrós kocka recept
A Burgonyás-túrós kocka hozzávalói:A tésztához:
40 dkg finomliszt
5 dkg vaj
2 dl tej
2,5 dkg friss élesztő
1 tojás
1 ek cukor
só
A tetejére:
50 dkg főtt, áttört krumpli
50 dkg túró
2 dl tejföl
2 tojás
cukor ízlés szerint (kb. 10 dkg)
A Burgonyás-túrós kocka elkészítési módja:
Az élesztőt cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet egy kelesztőtálba szitáljuk, közepébe ütjük a tojásokat, beletesszük a sót, a cukrot, a megkelt élesztőt, és a maradék langyos tejjel megdagasztjuk. Lezárjuk a tál fedelével, és duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát lisztezett felületen finoman átgyúrjuk, és 20×30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük. A tetejére valókat együtt krémesre keverjük, és a tésztára simítjuk. Fél órát még hagyjuk kelni a tepsiben. 200 fokra melegített sütőben szép pirosra sütjük, kb. 40 perc alatt lett kész. Sütés közben,a vége felé takarjuk le alufóliával, nehogy megégjen a teteje. Porcukorral meghintve kínáljuk. Jó étvágyat a sütihez!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2014. aug. 12. 08:39
A burgonyás-túrós kocka elkészítési módja és hozzávalói.