Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Karamellás, csokoládés krémtorta recept

Karamellás, csokoládés krémtorta recept

A Karamellás, csokoládés krémtorta hozzávalói:
10 dkg tejcsokoládé
10 dkg étcsokoládé
1,5 dl tejszín
3 evőkanál Rama margarin

Tésztához

1 kiskanál só
14 dkg Rama margarin
10 dkg cukor
2 db tojás
24 dkg liszt
tarkabab nehezéknek

Karamellhez

1,5 dl tejszín
20 dkg cukor
1 csipet só
5 evőkanál víz


A Karamellás, csokoládés krémtorta elkészítési módja:
Pitetészta elkészítése: Először a Rama margarint a cukorral felhabosítjuk robotgéppel. Majd hozzáadjuk a tojást, végül a lisztet és a sót. A tészta nagyon-nagyon puha állagú. Folpackba csavarva hűtőbe rakjuk minimum másfél-két óráig. Jól meglisztezett sütőpapírok közt kinyújtjuk kicsit nagyobb méretre, mint a piteformánk. Kibéleljük a formát és utána a felesleges részeket a peremnél levágjuk. Ezek után újból hűtőbe kell rakni egy órára. Ez a lépés fontos, hogy ne csússzon meg a tészta. A tészta közepét villával jól megszurkáljuk, sütőpapírt vágunk a tésztára és babbal megtöltjük(nehezéknek, ha kész a tészta kidobjuk vagy félretesszük másik tésztához). 180 fokos előmelegített sütőben sütjük körülbelül 10-15 percig. Majd kivesszük a babokat és a sütőpapírt és sütjük még 10-15 percig. Hagyjuk hűlni. Karamell: Először a tejszínt egy kis lábasban felforraljuk, majd félretesszük. Egy másik lábasba tesszük a cukrot és hozzáadunk 5 evőkanál vizet. A legmagasabb hőmérsékleten folyamatos kevergetés mellett felforraljuk. Amikor a cukor elkezd forrni, utána már ne keverjük, csak folyamatosan figyeljük. Amikor szép világosbarna, akkor kell levenni. Átkeverjük, hogy egyenletes színt kapjon. A tejszínt nagyon apránként kell beleönteni, majd sózzuk, és félre tesszük. Ilyenkor még túl forró ahhoz, hogy a tésztára lehessen önteni. Ha esetleg túl sokáig várnánk, és bekeményedne, csak pár másodperc kell neki maximum hőmérsékleten, hogy megint folyékony állagú legyen. A csokoládés krémhez: A tejszínt közepes hőmérsékleten felforraljuk, majd ráöntjük a darabokba tört csokoládéra. Amint a csokoládé felolvadt, akkor adjuk hozzá a vajat. Összeállítás: A pitetésztára 1-2 mm vastagságban rácsurgatjuk a karamellt és elegyengetjük. Ezek után ráöntjük a csokoládés krémet, és azt is elegyengetjük szépen, majd mehet az egész a hűtőbe. Miután a csoki megdermedt lehet szeletelni!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A karamellás, csokoládés krémtorta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook