Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Tejszínkrémes-mandulás charlotte recept

Tejszínkrémes-mandulás charlotte recept

A Tejszínkrémes-mandulás charlotte hozzávalói:
4 zselatinlap
5 dkg margarin
50 dkg tejszínes krémsajt
15 dkg cukor
10 dkg mandula (őrölt)
25 dkg vegyes gyűmölcs (aszalt)
24 babapiskóta
2 evőkanál gránátalmaszörp

A mázhoz
20 dkg étcsokoládé
4 evőkanál tejszín


A Tejszínkrémes-mandulás charlotte elkészítési módja:
A charlotte-hoz a zselatinlapokat 10 percre hideg vízbe áztatjuk. Serpenyőben 3 evőkanál vizet langyosítunk, majd beletesszük a zselatint, és ujjainkkal elnyomkodjuk. A tejszín-krémsajtot, a zselatint, a megolvasztott margarint, a cukrot és a mandulát robotgéppel simára dolgozzuk, majd belekeverjük az aszalt gyümölcsöket. A babapiskótákat kettétörjük. A gránátalmaszörpöt és 3 evőkanál vizet összekeverünk. Pár pillanatra belemártjuk a babapiskótákat. Kikent forma falát körben kirakjuk a babapiskótákkal, belesimítjuk a tejszínkrémet, piskótaréteggel befedjük, és addig rétegezzük, míg a hozzávalók elfogynak. A tetejére piskótát teszünk. Folpackkal lefedjük, tányért teszünk rá, erre súlyokat. 6 órára hűtőbe rakjuk. A mázhoz a csokoládét vízgőzben felolvasztjuk, hozzáadjuk a tejszínt, és habosra keverjük. A charlotte-ot a formából kiborítjuk, a mázzal meglocsoljuk, a maradékot külön kínáljuk hozzá.

Gránátalmaszörp helyett málnaszörpöt is használhatunk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A tejszínkrémes-mandulás charlotte elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook