Főoldal » Receptek » Bébiételek receptjei » Mazsolás alma és Almás karikák recept

Mazsolás alma és Almás karikák recept

Elkészítési idő 20 perc

A Mazsolás alma és Almás karikák hozzávalói:
Hozzávaló:
6 db nagyobb alma, megtisztítva, kockára vágva
2 db nagyobb alma, megmosva, ½ centis karikákra vágva
5 dkg mazsola
50 deka felengedett, mirelit leveles tészta
kevés liszt a deszkára és a kiszúráshoz
4-5 evőkanál baracklekvár
1-2 evőkanál víz (v. rum)
¼ teáskanál őrölt fahéj


A Mazsolás alma és Almás karikák elkészítési módja:
Bekapcsolom a sütőt 230 fokra (gázsütőnél 8-as fokozat), és szilikonlappal kibélelek egy nagy tepsit, majd a mazsolát forró vízbe pár percre beáztatom, hogy megpuhuljon. A felengedett tésztát lisztezett gyúródeszkán leheletvékonyra nyújtom, majd megragadok egy megmosott, szárazra törölt bögrét, lisztbe mártom, és azzal szurkálom ki a már felengedett leveles tésztát. Aztán fogok egy akkora poharat, amelynek az átmérője valamivel kisebb, mint az előző bögréé, és hogy a lepényeknek legyen szegélyük is, belenyomkodom a tésztakörlapokba. Aztán a közepüket imitt-amott megszurkálom villával, hogy sülés közben ne púposodjanak föl. A lepényalapokat átköltöztetem a sütőlemezre, és félreteszem, amíg elkészítem a baba ebédjét. Amíg a tészta pihen, a párolt almát és a leszűrt, megpuhult mazsolát 1-2 evőkanál párolólével együtt alaposan összeturmixolom. Ha kész, a babának kitálalok a pépből 4-5 evőkanálnyit. A maradék pépbe belekeverem a fahéjat, majd elosztom a tésztakörlapokon, beborítom mindegyiket egy-egy szelet almával, és végül megkenegetem őket a vízzel (vagy rummal) felhígított baracklekvárral és a lepényeket 15 percre betolom a forró sütőbe.


Kategória: Bébiételek receptjei


A mazsolás alma és almás karikák elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook